ontbijt inspiratie
Niets is fijner dan de dag te beginnen met een heerlijk ontbijt. Probeer hiervoor tijd in de ruimen, zodat je dag rustig begint en je er daarna ook even tegen kunt!

speculaas Havermout met banaan
Ingrediënten:
- 30 gr havermout
- 1 tl speculaaskruiden
- 1/2 tl gemberpoeder (optioneel)
- handje rozijnen
- 1/2 el gemengde zaden (pompoenpitten,
- 1 kleine banaan, of 1/2 grote banaan, in kleine blokjes of plakjes
- 150 ml plantaardige melk (soya, haver, amandel, of wat je lekker vindt)
- Handje fruit naar keuze, zoals (diepvries) gemengde bosvruchten, aardbeien, frambozen
Bereiding
Meng 's avonds de havermout met alle ingrediënten, behalve het handje fruit,
in een ruime kom. Zet in de koelkast.
Kook de havermout de volgende ochtend 7 minuten in de magnetron op 40% van het vermogen (ca 400 watt). Let op dat het niet overkookt!
Voeg het fruit toe en warm nog een minuutje door.
Door de banaan en rozijnen in de havermout is het eigenlijk niet nodig om deze nog met iets anders te zoeten. Als je de pap toch iets zoeter wilt, voeg dan een 1/2 tl honing of agave siroop toe.
Met dit recept kan je heerlijk variëren met kruiden en fruit. Kijk wat je in huis hebt, en waar je trek in hebt.